Zero Waste-wijnhuizen Doen Een Beroep Op Cocktailliefhebbers

Er zijn veel manieren waarop een wijnmakerij groen kan zijn, ongeacht hoe het concept van een afvalvrije kelder nog niet is vastgelegd. In een wijnmakerij zonder afval wordt het overtollige afval dat over het algemeen voorkomt, gedroogd tot cognac, grappa of gebruikt in andere op wijn gebaseerde producten (bijvoorbeeld vermout). Gedistilleerde dranken, zoals cognac en vermout, worden steeds populairder in de cocktailgemeenschap en er is een vraag naar producten die uniek zijn. Hier zijn een paar wijnhuizen die de zero-waste wijnmakerijideologie toepassen en geweldige nieuwe op wijn gebaseerde dranken maken.

Wat afval zou kunnen zijn, omzetten in sterke drank en vermout? Een nieuwe markt voor de wijngemeenschap

Zero-Waste Winery In Actie

Stel je voor dat je in een industrieel gebouw staat van ongeveer 10.000 vierkante meter. Er is een enorm blok eikenhouten vaten en een glanzende roestvrijstalen bottellijn. Terwijl je naar al deze bekende wijnmakerij-uitrusting staart en dure Franse vaten vol wijn telt, zie je twee koperen ketels met grote open gasgrills in vol vuur. Dit was het spektakel waar we tegenaan liepen bij een bezoek aan BYOB Winery, een aangepaste crush-faciliteit in het centrum van Seattle. BYOB neemt zijn overtollige wijn en distilleert het tot cognac. Vanaf dit stadium kan de wijnmakerij de brandewijn gebruiken als een neutrale druivenspiritus om toe te voegen aan dessertwijnen (zoals port), vermout of een echte op eikenhout gerijpte brandewijn maken.

BYOB Winery vond hun antieke koper nog steeds in Turkije

Terwijl we rondneuzen in BYOB kwamen we zelfs de oorspronkelijke locatie van Scrappys Bitters tegen, wiens eerste blendinglab zich naast een enorm rek met verschillende gedistilleerde likeuren (zoals Dolcetto en Nebbiolo) en een plank vol exotische specerijen, bittere wortels en kruiden. Een zijspan is een traditionele cocktail op basis van cognac met citroen.

De populariteit van cocktails is explosief gestegen. De cocktailmarkt is rijk aan een assortiment van bourbon, whisky, gin en wodka, maar er is eigenlijk een beperkt aantal in Amerika geproduceerde cocktailcomponenten op basis van wijn, zoals cognac, vermout en aperitieven op wijnbasis (bijvoorbeeld Lillet). Het stijgende verlangen kan gemakkelijk worden gevuld met wijnhuizen zoals BYOB die een grote kans hebben om een nieuw publiek te veroveren.

Uitzonderlijke Vermout Maken Van Overtollige Druiven

Nadat hij halsoverkop verliefd was geworden op een zeldzame Italiaanse vermout genaamd Chinato, besefte wijnmaker Patrick Taylor dat hij alle instrumenten voor zich had om deze unieke manier van vermout te proberen. Conventionele Chinato Barolo is nebbiolo-druiven (precies dezelfde druiven die de meest benijdenswaardige Barolo van Italië binnenkomen), kinine plus een mix van hartverwarmende plantaardige ingrediënten, waaronder kruidnagel, vanille, steranijs, venkel en kardemom. Taylor had toegang tot nebbiolo-druiven en maakte een cepagewijn voor Canas Feast, dus na een zwaar jaar van experimenteren met wortels, specerijen en kruiden creëerde hij Canas Feasts eigen Chinato dErbetti.

Chinato en frisdrank (voorgrond), Chinato Boulevardier-cocktail met bourbon (achtergrond) Canas Feast introduceerde zijn allereerste Chinato dErbetti in februari 2011 en Patrick Taylor had moeite om het aan wijnmakerijbezoekers te verkopen. De meeste wijnliefhebbers denken dat het idee van additieven in wijn ketterij is. Maar tijdens bezoeken aan ambachtelijke cocktailbars in Portland en Seattle, was Taylor verheugd om te ontdekken hoe snel barmannen en cocktailliefhebbers het in klassieke drankrecepten verwerkten. De Chinato dErbetti is zo populair dat ze hun hoogwaardige nebbiolo-wijn als basis gebruiken. Dit soort enthousiasme hadden we nooit verwacht! Mused Patrick Taylor, die van plan is klaar te zijn om aan de toekomstige vraag te voldoen.

Cognacahem. . Brandy Geproduceerd Met Mendocino-wijndruiven

Cognacahem  Brandy geproduceerd met Mendocinowijndruiven

Als je niet in Cognac, Frankrijk bent, kun je een cognac Cognac niet voorspellen, maar dat betekent niet dat het minder verbazingwekkend is. Germain-Robin begon in 1982 met een partnerschap van 2 mensen met een vuur voor ambachtelijke distillatie, technieken die eeuwenlang van meester op leerling werden doorgegeven. * (*Germain-Robin-website ). Fluid Dynamics Brandy Manhattan van Germain-Robin alias craftdistillers.com
Dit soort diversiteit in een wijngebied introduceert nieuwe ongelooflijke producten voor zowel wijndrinkers als cocktaildrinkers. Het opent vastgelopen markten en biedt inspiratie voor mensen om nieuwe dingen te proberen en creatief te zijn (wat betreft drinken en produceren). Een geweldig voorbeeld van een gloednieuwe productlijn die is ontwikkeld als cocktaildrank op wijnbasis, is Fluid Dynamics Brandy Manhattan.

Grappa, Een High-end Likeur Geproduceerd Met Wijnafval

Foto door Kenn Wilson (op flickr) Clear Creek Distillery ligt pal in het midden van het industriële district van Portland, OR. Oorspronkelijk gericht op perenbrandewijn gemaakt met alle overvloedige bloesems uit de boomgaarden in de buurt van Oregon, begon Clear Creek met het produceren van druivenbrandewijn en sloot uiteindelijk vriendschap met de lokale wijnmakerijen.

De wijnhuizen doneren of verkopen hun druivenpulp, een bijproduct van de wijnbereiding, aan Clear Creek, dat het distilleert tot grappa (definitie van wikipedia). Met behulp van een productlijn van grappa’s, waaronder pinot noir, nebbiolo, sangiovese en misschien zelfs gewurtztraminer, heeft Clear Creek cocktailliefhebbers geleidelijk maar zeker nieuw leven ingeblazen in het oude ambacht van grappa-productie. Omdat de vraag naar grappa toeneemt, kunnen wijnhuizen wat een bijproduct zou zijn, recyclen tot likeuren van hoge kwaliteit.

Het is legaal

Dit alles kan op 2 manieren legaal in een Bonded Winery worden bewerkstelligd.

  • Een extra Bond van gedistilleerde dranken met een wijziging van het wijngebied
  • Of alleen een wijziging van het wijngebouw (alleen voor het beheren van sterke drank en niet om ze te maken)

Als u een wijnmakerij runt of iemand kent die dat doet, bekijk dan deze directe link naar de juridische documentatie voor Wine Premise Alteration in