De Evolutie Van Je Wijngehemelte Grappig, Maar Waar

Ongeacht hoe je de weg naar wijn hebt gevonden, je bent hier nu! Godzijdank. Het is duidelijk dat het drinken van wijn een reis is, en het is vrij waarschijnlijk dat je wijnsmaak in de loop van de tijd zal veranderen.

Je hebt waarschijnlijk al eens in je leven een smaakrevolutie meegemaakt. Herinner je je bijvoorbeeld dat je van aardbeienmelk hield, maar nu de voorkeur geeft aan koffie?

Na met talloze wijnliefhebbers en sommeliers te hebben gesproken (op een totaal niet-onderzoekswaardige manier), is hier een redelijk goede schatting van hoe je wijngehemelte in de loop van de tijd verandert:

De 7 Stadia Van Uw Wijngehemelte

Het is tijd om een klein eerbetoon te brengen aan elke stap in de ontwikkeling van ons wijngehemelte, van beginner tot liefhebber. Paradoxaal genoeg, zodra je tot de conclusie komt, bevind je je weer in het begin.

Ontdek waar uw wijnsmaak overeenkomt met het grote schema van uw voorkeur.

Ga Van Beginner Tot Expert

Tools en accessoires die u helpen uw kennis uit te breiden.

Zoete Wijn Fase

Wijn is whoa. Wijn past bij mij!

Als je wijn wilt drinken in de wereld van gin- en wodka-cocktails, dan is de kans groot dat je smaakpapillen de voorkeur geven aan zoete witte en ros-wijnen. Aan de buitenkant zijn deze wijnen rechttoe rechtaan en gemakkelijk te begrijpen met grote, heldere, zoete geuren en zoetzure smaken.

Vreemd genoeg zijn zoete wijnen niet alleen voor beginners. Bijna elke Meester Sommelier en Meester van de Wijn heeft ooit met tegenzin zijn liefde voor zoete witte wijnen beleden, zoals de Duitse Riesling, Hongaarse Tokaji en Vin Santo. Dus sta niet toe dat wijnsnobs je vertroebelen.

Als dit de persoonlijkheid is, zijn hier een paar berichten die je kennis zullen vervolledigen en je nieuwe wijnen zullen bieden om te ontdekken waar je dol op zult zijn:

Fruit-Forward Wijntijdperk

Eerste liefde voor rode wijn.

We worden gemakkelijk verleid in de sfeer van rode wijn. Rode wijn is de meest besproken, gewaardeerde en verzamelde wijnsoort en wordt geassocieerd met verschillende intrigerende gezondheidsvoordelen. Maar hoe kan men een smaak voor rode wijn ontwikkelen?

Dit is het tweede moment waarop fruitige rode wijnen perfect in beeld komen. Fruitige wijnen zoals Zinfandel, Garnacha, Alicante Bouschet, Petite Sirah, Merlot, Malbec en Shiraz zorgen voor een ontspannende berenknuffel in de wondere wereld van rode wijn. Wijnen kunnen mild, gedurfd, zacht of heet zijn, maar hebben zoete fruitsmaken als dominant kenmerk in de smaak. Om deze mode te leveren, is het niet ongebruikelijk dat er een kleine hoeveelheid restsuiker (meestal 25 g/L RS in de natuurlijke suikers van de bloesem) in de wijn achterblijft om de fruitige stijl verder te verfraaien.

Als dit je wijnsmaak is, is hier een bericht dat je kennis kan vervolledigen en je verse wijnen kan bieden om te onderzoeken waar je waarschijnlijk dol op bent:

Vet Wijn Tijdperk

Publiekstrekkers, ja!

Na onderzoek naar fruitige wijnen, versterken we de zaken. Meer vrucht. Meer volwassen. Meer gewaagd. Meer weelderig. Meer alles. Gedurfde rode en witte wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Syrah en eikenhouten Chardonnay zijn vergelijkbaar met een maaltijd in een glas. Je proefvaardigheden verbeteren naarmate je verschillende smaken in wijn identificeert en deze verbindt met wijnproductieprocedures. De smaak van romige vanille of chocolade in een gedurfde rode wijn is bijvoorbeeld bijna altijd afkomstig van rijping op eikenhout. Praten over een enorme vertrouwen booster! Voeg hieraan lagen op smaaklagen toe en een lange mond-coating compleet, en het is moeilijk om NIET van deze wijnen te houden.

Als je van dit soort wijn houdt, ben je niet de enige. Veel van ’s werelds beste wijnregio’s zijn gespecialiseerd in deze stijl: (Napa Valley, Rioja, Bordeaux, Mendoza, Barossa Valley, Valpolicella, Montalcino, enz.) en het is een stijl die allerlei soorten mensen aanspreekt. In werkelijkheid hebben een aantal van jullie besloten dat gedurfde, weelderige wijnen de beste zijn voor je wijngehemelte en staan ze trots achter je beslissing.

Elegant Wine Era (ook Bekend Als Pinot Noir Stage)

De kunst van subtiliteit.

Voor degenen die de gedurfde rode wijnperiode doormaken en er aan de andere kant uitkomen, je maakt deel uit van een veel kleinere kerngroep van wijnliefhebbers. Als uw smaakpapillen de voorkeur geven aan verfijning, heeft u waarschijnlijk uw smaakpapillen verder ontwikkeld dan de gemiddelde proever. Je hebt weinig moeite om delicate bloemige tonen in wijn te vinden, zoals viooltjes en hibiscus, en om onderscheid te maken tussen smaken als venkel, anijs, zoethout en bloesem. Om deze redenen voel je je vaak aangetrokken tot wijnen met uitgesproken smaken, of wat we liever gepuntiliseerde wijnen noemen (denk aan pointillisme).

Interessant is dat elegante wijnen werden gevierd die de gloednieuwe luxe in wijn werden. Er zijn veel mogelijke oorzaken hiervoor, maar misschien wel de meest voor de hand liggende drijfveer is dat om volledig van deze wijnen te genieten, je ze volledig moet kunnen begrijpen . En omdat er veel vaardigheid voor nodig is om de subtiele smaken van elegante wijnen te ontcijferen, hebben ze de neiging om een lijkwade van exclusiviteit om zich heen te krijgen.

Dit tijdperk is het meest schuldig aan wijnsnobisme, maar het kan worden beheerd met een gezonde hoeveelheid bubbels

Mousserende Wijn Stage

Bubbels! Bubbels!

We gooien al onze vooroordelen over wijn weg, omdat we allemaal verliefd worden op mousserende wijnen. Mousserende wijnen hebben de reputatie het leven van het feest te zijn, maar met slechts twee fermentaties en een druk van ongeveer zeven atmosfeer op een fles, zijn ze enkele van de meest uitdagende wijnen om op technisch niveau te creëren. Als je van bubbels houdt, ben je gaan houden van de secundaire aroma’s in wijn die voortkomen uit de fermentatie, inclusief al die broodachtige, koekjesachtige, gistachtige en bierachtige geuren.

Je droomt van Champagne, maar drinkt regelmatig Prosecco, Cmant, Cava, Cap Classique, Sekt en Lambrusco.

Leeftijd Van Natuurlijke En Andere Wijnen

Alles behalve normaal.

Misschien heb je een Pet Nat (Methode Ancestrale) mousserende wijn uit de Loire geprobeerd. Of een sommelier raadde een biologische wijn aan nadat hij had bestudeerd dat je van bier houdt. Ongeacht hoe je tot dit stadium bent gekomen, je bevindt je nu diep in het intrigerende, ondefinieerbare universum van natuurlijke wijnen en verder! Deze wijnen omvatten sinaasappelwijnen, droge sherry, Madeira, niet-gezwavelde natuurlijke wijnen, amfora-gerijpte wijnen, biodynamische wijnen, en ook alles wat niet past in het standaardprofiel van wat wijn is.

Je vrienden zullen je obsessie niet kennen, maar dat heeft je nooit eerder tegengehouden.

Ik Achtervolgde Wijnperiode

Ik achtervolgde wijnperiode

Een haat-liefde ding.

Wij geven toe. Wijn is een emotionele ervaring. Er komt een punt in de reis waarop je niet nog een keer wilt vallen. U kunt genieten van cocktails en bier, maar om de een of andere onverklaarbare reden verveelt elke wijn die u probeert u. Wanneer je het punt bereikt, rol je er gewoon mee. U bent overbelicht geraakt (normaal voor mensen die in de wijnindustrie werken). Haal diep adem, wijn zal er zijn als je er klaar voor bent.

In Reality is dit misschien wel het perfecte moment om een lieve Riesling een tweede kans te geven

Terug Naar Zoete Witte Wijnen (Opnieuw Beginnen)

Omdat wijn een horizontale cirkel is.