Esoterische Wijnen Voegen Inkepingen Toe Aan Uw Riem

De opwinding over esoterische wijnen is gelijk aan de bijzondere sfeer wanneer je een klavertje vier vindt of een zeldzame vogel ziet. Het is niet dat ze prijzig zijn. Eigenlijk zijn veel van deze bizarre druivenwijnen relatief goedkoper omdat ze onder de radar vliegen. Hun voordeel is dat ze zo uniek smaken van de standaard dat ze vaak beginnende drinkers een instant Aha-wijn geven. Een Aha-wijn-instant is wanneer je iets zo anders proeft, het verandert hoe je over wijn denkt. Ik noem die wijnen graag Eureka-wijnen.

We gingen achter de schermen en vroegen de expertgemeenschap op guildsomm.com wat hun smaakpapillen prikkelde. De antwoorden komen van sommeliers, retailers en verkopers die een onmetelijke passie hebben voor het ontdekken van onbekende producenten en unieke wijnen. Velen serveren wijn uit het glas en zien unieke variëteiten als geweldige waarden en alternatieven om hun klanten aan te bieden. Laten we eens kijken wat het proberen waard is als het gaat om esoterische wijnen.

Als je alles hieronder al hebt geprobeerd, dan verdien je een gouden medaille. Je begrijpt het in de wijnolympische spelen.

Het Proberen Waard: Esoterische Wijnen

Hondurrabi Zuri: Baskenland gewit

Ik kan een glas Hondarrabi Zuri verpesten. Ik ben in de war met alles dat naar een bliksemschicht in mijn mond smaakt, hartelijk wordt verwelkomd op een met kranten bedekte tafel vol met hopen oesters (of langoesten, of krab, of garnalen, of sommige van die smakelijke zeedieren), en dat klopt me niet in mijn keister als ik toevallig de hele fles via porno drink.
-Joe Herrig, Atlanta Beverage Company & suburbanwino.com

Ga Van Beginner Tot Expert

Tools en accessoires die u helpen uw kennis uit te breiden.

18 Druiven Jura Blend: Jura, Frankrijk

Ik maakte een paar jaar geleden kennis met Cuve Jen Veux door Jean-Franois Ganevat in de Jura. Deze wijn is een combinatie van 18 verschillende niet-geënte, oude wijndruiven die met de hand worden ontsteeld en gefermenteerd in hele trossen met koolzuurmaceratie. De wijn wordt deels gerijpt op zijn droesem in demi-muids! Qua karakter zou ik zeggen dat het behoorlijk Pinot Noir-achtig is. De eerste keer dat ik het probeerde, stond de wijn 10 uur in een karaf. Het is ongelooflijk aromatisch en onthult veel verfijning.

-Andrew Schawel, Certified Sommelier, Union Square Cafe, NYC

De 18 inheemse Jura-wijndruiven omvatten: lEnfarin, Corbeau, Gueuche, Portugais Bleu, Gouais, Beclan, Petit Beclan, Argant, Seyve-Villard

Callet, Manto Negre & Fogoneu Mallorca, Spanje

Vanavond gegeten in Arroyo Vino in Santa Fe, NM en ze hadden de An / 2 Negra van Mallorca BTG. Bestaat uit 80% van Callet, Manto Negre en Fogoneu; deze wijn is donker fruit en leer notities! Het doet me een beetje denken aan hoe een dominatrix eruit zal zien in een fles. Niet dat ik er ooit een heb gezien, maar ik heb er wel eens over gelezen in een tijdschrift.
-Mark Johnson, National Distributing, New Mexico

Mondeuse Noir Napa, Californië

Ik heb verschillende wijnen van Mondeuse Noir geprobeerd, die ik nog niet eerder had geprobeerd. Ze kwamen allemaal uit de Savoie met uitzondering van Lagier Merediths Mondeuse 2011 uit Mount Veeder in Napa Valley (wat absoluut heerlijk was!) Ik stond versteld van deze wijnen, echt een druivenneus en smaak.
-Erin Brooks, wijnkoper en schrijver brooksonwine.com

Nielluccio & Sciacarello Corsica, Frankrijk

Comte Abbatucci Cuvée Faustine. De rode – ze creëren ook een roos en een witte. Het is een combinatie van Nielluccio en Sciacarello. Vrij aromatisch, ruikend naar vers gesneden kruiden en vers fruit. Sappig en scherp, maar met net een beetje textuur.
-Gary Sullivan, bijdrager van guildsomm.com

Ongewone Italiaanse Wijnen

Er zijn echt een groot aantal aanbevelingen voor esoterische Italiaanse wijnen omdat er steeds meer beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. Als je grip wilt krijgen op Italiaanse wijnen, bekijk dan de Italiaanse wijnkaart

Langhe Nascetta Piemonte, Italië

Ik vind het erg leuk om mijn gasten Langhe Nascetta van Ellena Giuseppe te verkopen. Het vervaagde van populariteit in het begin van de 20e eeuw en staat nu bekend als
il Dimenticato , de vergeten. Ik denk dat maar een paar fabrikanten het maken, zoals Rivetto en Elvio Cogno. Nascetta is vrij uniek qua smaak. Op de achtergrond wat peer/meloentonen en intens bloemige aroma’s die niet doen denken aan Muscat of zelfs Torrontes. Elke tafel was onder de indruk!

-Steven Gullo, drankendirecteur, Paramour Restaurant, Pennsylvania

Susumaniello Puglia, Italië

Niet zo lang geleden had ik een Susumaniello uit Masseria Li Veli bij Salento IGT. Echt zuidelijke rhone van gerookt vlees en ijzer/bloed met Italiaanse tannine.
-David A. Singer, Advanced Sommelier & Wine Educator in Libation Education

Gaglioppo Calabrië, Italië

De wijn was Scala Ciro Rosso Classico Superiore 2011 uit Calabrië, Italië. Een geweldige segue van Pinot Noir, het is evengoed een geweldige wijn om te combineren en een wijn om alleen te drinken. Het is 100 procent Gaglioppo gefermenteerd in cementvaten. Sappig rood bessenfruit aangevuld met heldere zuren en zachte, poederachtige tannine; in contrast met hartige kruiden en umami-smaken van paddenstoelen en wortelgroenten.
-Rina Bussell, geavanceerde sommelier, Artura Restaurant, Seattle

Sagrantino Umbrië, Italië

Een andere uit Italië, misschien niet zo vaag als sommigen, maar ik heb onlangs genoten van een fles Colpetrone Sagrantino di Montefalco, 2006 – enorme wijn met veel donker fruit en aarde, hogere zuren en tannines – nog erg jong, maar aardig getemd door gestoofde ossenstaarten. Ik geloof dat dit een voordelige keuze zal zijn voor de Barolo-klanten.
-Michael Iane, distributiemanager, North Carolina

Tintilia del Molise Molise, Italië

Vorige week tijdens een bezoek aan de regio, had ik een fles Sator Tintilia del Molise uit Cianfagna (de nieuwste van de vier DOC’s van Molise). Dit is geen druif of gebied waar ik veel ervaring mee heb. Wat me fascineerde waren de verheven aromaten en fijne textuur, aangezien het een relatief volle wijn is door een warmer klimaat. Ik schrik vaak terug in de rode wijnen van Puglia en Molise, maar dat was een relatief hoogtepunt voor mij.

Als je de tag interessant vindt, sorry voor de waardeloze foto, het is een Latijns palindroom genaamd het Plein van Sator. De vijf woorden zijn leesbaar in alle vier de richtingen: Sator Arepo Tenet Opera Rotas, vertaalt de zaaier bepaalt zijn dagelijks werk, maar het hooggerechtshof bepaalt zijn lot
-Geoff Kruth, Master Sommelier, San Francisco

Wees altijd nieuwsgierig. Vertel ons uw zeldzame wijnontmoeting hieronder!