Gestoofde Tomatenvervanger. Top 5 Meest Acceptabele Keuzes

Dit zijn de 5 beste alternatieven voor gestoofde tomaten die je moet weten:

  • Verse tomaten
  • Ingeblikte variëteiten
  • Tomatenpuree
  • Tomatensaus
  • Ketchup

Lees verder voor meer informatie over deze alternatieve opties.

Dichtstbijzijnde Alternatieven Voor Gestoofde Tomaten

Word Fris!

voor salades, pizza, salsa’s

Maak je geen zorgen als je geen tijd of geduld hebt om een halve week te sudderen en te smoren, want je diner moet in slechts een uur klaar zijn. Gebruik de verse pruimen, Roma’s of biefstukken die je vanmorgen op de markt hebt gekocht.

Je kunt deze vervanger niet gebruiken als je salsa’s, salades of pizza’s maakt. Ze zullen niet volledig vernietigd worden door verse rassen.

Vervangingsdetails: (aanbevolen ingrediënt om te vervangen) 1 kopje: kopje

Pas geplukte tomaten zijn voller en sappiger dan de gestoofde versie.

Na uren sudderen kan de laatste worden verkleind tot de helft of minder en neemt hij minder ruimte in beslag. Gebruik daarom minder van de andere optie.

Je kunt ook proberen het in kleinere stukjes te snijden of te hakken.

Breng de vervanger op smaak met meer kruiden en specerijen.

Gestoofde tomaten zijn vol van smaak door het reductieproces.

De Ingeblikte Variëteit

voor pizza, salsa’s, sauzen, stoofschotels

Rond de tijd dat tomaten algemeen aanvaard werden als groente, ontstond het inblikken.

Hierdoor is de bes populairder geworden in de winter en op plaatsen waar er niet genoeg is.

Traditionele verwerking is eenvoudig. Vanwege hun grootte en smaak zijn Big Beef, Roma en Plum de meest populaire conservensoorten. Ze worden gekookt en vervolgens geschild voordat ze in blikken worden geplaatst.

Er zijn tegenwoordig veel opties: heel, in blokjes gesneden en geplet.

San Marzanos worden beschouwd als de crème de la crme. Slechts een handvol merken kan de DOP (Designation Of Protected Origin) hebben, om te laten zien dat ze worden geteeld in de Valle di Sarno in Italië.

Vervangingsdetails : 1:1

Deze zijn voorgegaard voordat ze worden ingeblikt. Je kunt ze gewoon in een pan met wat water en olie gieten en laten sudderen.

In ongeveer 30 minuten heb je iets dat dicht in de buurt komt van gestoofde tomaten!

Het is het beste om voor ongekruide varianten te gaan, zodat je gewoon de kruiden en specerijen kunt toevoegen die je nodig hebt voor een bepaald recept.

Tomatenpuree

voor pizza, sauzen, stoofschotels

Dit doe je door de groente enkele uren in water te koken en langzaam te laten verdampen.

Nadat de schil en de zaden zijn gespannen, wordt het mengsel terug in de pot gedaan en gepureerd.

De Italianen schonken de ingedikte saus vroeger op een houten tafel in de zon om er balletjes van te maken.

Dit product is te vinden in blikken of aluminiumfolieverpakkingen.

Een beetje gaat een lange weg, dus koop geen grote pakken, want het kan slecht worden in de koelkast.

Vervangingsdetails: 1c: 1/3c

Dit is een uitstekend alternatief als u op zoek bent naar de smaak- en kleurrijkdom die het aan uw gerecht kan toevoegen.

Omdat de pastaversie vol van smaak is, zijn de hierboven vermelde verhoudingen precies goed.

Je kunt het zelfs een beetje water geven, zodat het gemakkelijker in je gerecht kan worden verwerkt.

Als je een marinara, pomodoro of ander gerecht maakt en je wilt het echte werk proberen, snijd dan drie tot vijf stukken pruimen of rozijnen in een kwart van de pasta.

Tomatensaus

voor pizza, sauzen, stoofschotels

Net als ingeblikte versies wordt de saus op vrijwel dezelfde manier gemaakt.

De groente wordt gekookt, geschild, gezaaid en vervolgens soepel gepureerd. Sommige worden verkocht als gewone tomatensaus, terwijl andere worden bereid met Parmezaanse kaas, basilicumpesto en suiker.

Vervangingsdetails: 1c: c

Het is het beste om voor ongekruide sauzen te gaan dan die met extra smaken.

Het is gemakkelijker om een recept te maken als je helemaal opnieuw begint dan wanneer je het moet aanpassen met andere kruiden en specerijen.

Ketchup

voor sauzen, stoofschotels

Ketchup is een zeer oude smaakmaker, die zelfs wordt benadrukt in 18e-eeuwse kookboeken in Engeland en de Verenigde Staten.

Dit was echter gemaakt van champignons, sjalotten en ansjovis.

Het duurde tientallen jaren voordat tomaat zelfs maar werd gebruikt.

Omdat veel mensen nog niet vertrouwd waren met verse groenten, was de ketchupversie populairder.

Dit wordt gedaan door verse Roma en Pruimen te schillen, te zaaien en te pureren met zout, azijn en suiker.

Het mengsel wordt vervolgens gekruid met sjalotten, zwarte peper, piment, nootmuskaat en zoveel andere, voordat het wordt gekookt en sudderen tot een dikke en romige saus.

Behalve de kruiden en specerijen die in de specerij zijn verwerkt, is er niet veel veranderd in de productie ervan.

Dit zou het snelste alternatief kunnen zijn voor ons aanbevolen ingrediënt, omdat het het meest alomtegenwoordige tomatenproduct is.

Bijna iedereen heeft er wel een in de koelkast.

Vervangingsdetails: 1c: c

Het kan worden gebruikt als vervanging voor degene die je al hebt, maar het kan niet worden gebruikt om veel gerechten te maken.

Het probleem met het gebruik van ketchup is dat je heel wat aanpassingen aan het recept moet doen, omdat dit sterkere smaken heeft dan de gewone, gestoofde versie.

Waarom Is Het Zo’n Favoriet?

Het is gemakkelijk te doen.

Het zou voor velen een wonder zijn om te weten dat het een van de vijf moedersauzen in de Franse keuken is, samen met Bechamel, Velout, Espagnole en Hollandaise.

En laten we van de Fransen uitgaan dat we allemaal weten hoe goed ze zijn met hun eten.

Het bevat ook zoet, zuur en umami.

Deze drie natuurlijke smaken zitten allemaal in deze mollige vrucht.

Je zult echter wat gekke vaardigheden in de keuken nodig hebben om deze in evenwicht te brengen om het beste in elk naar boven te halen.

Kom hier wat later in de discussie op terug.

Laten we eerst even de tijd nemen om meer te weten te komen over dit natuurwonder.

Tomaat 101: Is Het Een Groente Of Een Vrucht?

Laten we beginnen met de basis.

Botanisch gezien is dit een vrucht omdat er zaden in zitten.

Voedingsdeskundigen beschouwen dit echter als een groente, omdat er niet veel fructose in zit. Pompoenen en komkommers zijn ook botanisch fruit, maar worden vanuit voedingsoogpunt als groenten beschouwd.

Interessant feit: het Amerikaanse Hooggerechtshof oordeelde in het voordeel van voedingsdeskundigen. Dit is een groente, volgens een besluit uit 1893, maar alleen voor douaneregulering.

Een Korte Geschiedenis

Hoewel de meesten van ons bekend zijn met ten minste vijf soorten tomaten (Roma, Biefstuk, Heirloom, Cherry en Plum, om die vijf te noemen), zijn er tientallen variëteiten.

Het begon allemaal als een wilde plant in de Peruaanse Andes.

Er wordt aangenomen dat dit voor het eerst is gecultiveerd door de Azteken, wiens moderne naam is afgeleid van xitomatl , wat zich vertaalt naar mollig fruit met een navel.

Toen de Spanjaarden Zuid-Amerika kwamen veroveren, namen ze deze vrucht mee naar huis.

Veel mensen kweekten hem als sierboom.

Het werd een tijdje niet als voedsel geaccepteerd. Op een gegeven moment werd het zelfs als giftig beschouwd, omdat het onder de nachtschadefamilie stond.

Wat een grote fout was dat, want dit is een echte traktatie voor de smaakpapillen.

Gezonde Recepten Met Ons Aanbevolen Ingrediënt

Eenvoudig te maken. Oh-zo heerlijk. En ongelooflijk voedzaam.

Hier zijn enkele recepten die gestoofde tomaten benadrukken.

  • Pittige Campari en Roma Saus
  • Mediterrane Zeevruchtensoep
  • Pasta in Toscaanse stijl
  • Bruschetta met gestoofde San Marzano en olijven
  • Margherita Pizza

Tomaten Stoven Is Niet Zo Moeilijk

Je hebt geduld nodig als je gestoofde tomaten voor het avondeten wilt maken.

Het is niet moeilijk om dit te doen, maar het kost wel wat tijd.

Dit is de gemakkelijkste en snelste manier om dit te doen:

  • Kook water in een grote pan.
  • Terwijl je wacht tot de Biefstuk kookt, was je een kilo Roma of Pruim onder de lopende kraan. Je kunt elke andere variëteit gebruiken voor de Biefstuk, Heirloom of Kersen.
  • Maak een klein plakje op de schil van elke tomaat om het pellen gemakkelijker te maken.
  • Zodra het water aan de kook komt, giet je voorzichtig de tomaten erin. Wanneer de huid loslaat, wat ongeveer 10-15 minuten duurt, kun je het van het vuur halen.
  • Doe de groenten in een warm bad. Dit zal het afpellen van de huid gemakkelijker maken.
  • Als je het wilt zaaien, ga je gang. Doe anders de gepelde tomaten in een pan.
  • Laat het 30 min sudderen. Kruid het zoals je wilt. Serveer het meteen of plaats het in ontsmette flessen om het op te bergen. Dit is een maand houdbaar.