Als het gaat om empanadas en sopapilla’s, zijn er veel mensen die niet zeker zijn van de verschillen tussen de twee.

Ze kunnen zelfs denken dat ze hetzelfde zijn.

Er zijn echter enkele duidelijke verschillen tussen deze twee populaire gebakjes.

Deze empanada- blogpost helpt je de verschillen tussen deze twee gerechten te identificeren.

Laten we beginnen.

Wat Is Een Empanada?

Een empanada verwijst simpelweg naar een gebakje gemaakt van omzet dat gevuld is met vlees, kaas of groenten.

Hoewel empanadas oorspronkelijk uit Spanje en Portugal komen, zijn ze overal in Latijns-Amerika te vinden.

Empanadas kunnen worden gebakken of gefrituurd en worden meestal gemaakt met deeg van tarwebloem.

Wat Is Een Sopapil?

Sopapilla is een soort bakbrood dat populair is in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Sopapillas worden gemaakt met een eenvoudig gistdeeg en kunnen worden gevuld met honing, fruit of zelfs hartige producten zoals chili.

Sopapillas worden meestal gefrituurd en geserveerd met een zoete dipsaus.

Empanada Vs Sopapilla: De Belangrijkste Verschillen

Oorsprong

Empanadas zijn afkomstig uit Spanje en Portugal, terwijl sopapilla’s een traditioneel gerecht zijn uit het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Veel historici geloven dat sopapilla’s ook door Spaanse kolonisten naar de Verenigde Staten zijn gebracht.

Ingrediënten & Vullingen

Je kunt empanadas vullen met vlees, kaas en groenten, terwijl sopapilla’s kunnen worden gevuld met honing, fruit of andere hartige producten zoals chili.

De sopapilla’s zijn meer dessertachtig, terwijl empanadas zoet of hartig kunnen zijn.

Mensen eten empanadas vaak als hoofdgerecht, terwijl sopapilla’s meestal als dessert of snack worden gegeten.

Vorm Geven Aan

Empanadas hebben meestal de vorm van een omzet of halve maan, terwijl sopapilla’s meestal de vorm hebben van kussens of donuts.

Spanje is meer bekend met de halvemaanvormige empanadas, terwijl de Verenigde Staten meer bekend zijn met de vorm van het sopapillas-kussen.

Door hun vorm is het makkelijker om sopapilla’s te frituren.

Bereidingswijze

Empanadas kunnen worden gebakken of gefrituurd, terwijl sopapilla’s meestal gefrituurd zijn.

De sopapilla’s zijn meer als desserts, terwijl empanadas zoet of hartig kunnen zijn.

Je kunt empanadas bakken of braden met bakolie of boter.

Bij sopapilla’s moet je bakvet of reuzel gebruiken om te frituren.

Textuur

De empanadas zijn meestal knapperiger dan de sopapilla’s, terwijl de sopapilla’s de neiging hebben om luchtiger te zijn.

Dit komt omdat de empanadas meestal worden gebakken of gefrituurd, terwijl de sopapilla’s gefrituurd zijn.

Ik geef de voorkeur aan de knapperige textuur van de empanadas, terwijl mijn man de donzige textuur van de sopapilla’s verkiest.

Kosten

Sopapillas zijn meestal duurder dan empanadas.

Dit komt omdat de empanadas zijn gemaakt met tarwebloemdeeg, terwijl de sopapilla’s zijn gemaakt met een eenvoudig gistdeeg.

Beide gebakjes kunnen worden gemaakt met goedkope ingrediënten, maar empanadas zijn populairder en daarom duurder.

Voedingswaarden

In termen van voedingswaarden zijn empanadas hoger in calorieën, vet en koolhydraten, terwijl sopapilla’s lager zijn in calorieën, vet en koolhydraten.

Beide gebakjes hebben een hoog suikergehalte.

Dat betekent dat als je op je calorie-inname let, je waarschijnlijk beide gerechten moet vermijden.

Caloriën Per Portie

Elke portie empanada bevat ongeveer 360 calorieën, terwijl elke portie sopapilla ongeveer 210 calorieën bevat.

Dit komt omdat empanadas kunnen worden gebakken of gefrituurd, terwijl sopapilla’s kunnen worden gebakken.

Vet Per Portie

Elke portie empanada bevat ongeveer 20 gram vet, terwijl elke portie sopapilla ongeveer 9 gram vet bevat.

Dit komt omdat de empanadas meestal worden gebakken of gefrituurd, terwijl de sopapilla’s gefrituurd zijn.

Populariteit

Regio’s variëren in populariteit van sopapilla’s en empanadas.

Empanadas zijn populairder in Spanje en Portugal, terwijl sopapilla’s populairder zijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Ik zie persoonlijk meer empanadas in de supermarkt, maar mijn man ziet meer sopapilla’s, lol.

Welke Smaakt Beter?

Dit is een kwestie van mening, maar ik denk dat empanadas beter smaken dan sopapilla’s.

Ik hou van de knapperige textuur van de empanadas en de hartige vullingen.

Mijn man geeft de voorkeur aan de donzige textuur en zoete vullingen van de sopapilla’s.

Maar laat je niet beïnvloeden door onze meningen, probeer ze allebei en beslis zelf.

Tips Voor Het Maken Van Sopapillen

Volg deze 5 tips van mij om de beste sopapillen te maken:

  • King Arthur Flour is een meel van hoge kwaliteit.
  • U moet slechts 2 eetlepels olie per kopje bloem gebruiken om het deeg te maken.
  • Kneed het deeg goed om de gluten te ontwikkelen, voor een taaie textuur
  • Bak ze op een gematigde temperatuur, rond de 350 graden F.
  • Serveer ze warm en vers met je favoriete toppings.

Een van mijn favoriete manieren om van sopapilla’s te genieten is met een topping van honing en kaneel.

Meng honing en kaneel tot je het lekker vindt en sprenkel het mengsel over je sopapillen.

Verrukkelijk.

Nu kun je ook andere toppings proberen, zoals suiker en citroensap, of chocoladesiroop en slagroom.

De mogelijkheden zijn eindeloos.

Probeer verschillende combinaties om je favoriet te vinden.

Hoe Empanadas Te Maken Voor Een Grote Familiebijeenkomst

Als je overweegt empanadas te maken voor een grote familiebijeenkomst, zul je er veel moeten maken.

Met dit recept maak je ongeveer 24 empanadas.

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Meng in een grote kom de bloem en het zout. Voeg het water toe en roer tot het deeg nat is, maar niet te plakkerig.
  2. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten tot het glad is. Dek de kom af met een vochtige handdoek en laat het deeg 30 minuten rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 177 C.
  4. Maak de gehakt-en-ui-vulling door het vlees en de uien in een oven op middelhoog vuur te verwarmen. Bak het vlees en de uien tot ze bruin zijn en de uien zacht worden.
  5. Kook de kip op middelhoog vuur om de vulling met kaas en kaas te maken.
  6. Het deeg moet op een met bloem bestoven oppervlak worden uitgerold tot het ongeveer 1/10 cm dik is. Snijd het deeg in cirkels met behulp van een koekjes uitsteker of een glas.
  7. Plaats 1-2 eetlepels vulling in het midden van elke cirkel. Vouw het deeg over de vulling om het dicht te maken.
  8. De empanadas kunnen in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin worden gebakken. Leg de empanadas op een bakplaat en bak ze 10-15 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  9. Serveer met je favoriete dipsaus. Genieten van.

Empanada Vs Sopapilla Conclusie

Hier zijn enkele verschillen tussen sopapilla’s en empanadas.

Deze twee gebakjes zijn heel verschillend, zoals je kunt zien.

U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan sopapilla’s en empanadas om aan uw trek te voldoen.