Veeleisende Drinkers Gids Voor Caloriearme Wijn

Wijnen met een laag alcoholgehalte worden steeds populairder omdat ze minder calorieën bevatten. Er zijn veel caloriearme wijnen van hoge kwaliteit die alleen niet-zo-zoete druiven gebruiken om een wijn met een lager alcoholgehalte te maken. Hier is een korte lijst om u op weg te helpen met het bedenken van de mogelijke opties zonder dat u een gimmick bulkwijnetiket hoeft te kopen.

Wat is een zeer caloriearme wijn?

92-120 calorieën per glas

Als we kijken naar de gemiddelde hoeveelheid avocado die moet overeenkomen (de hoeveelheid glucose in wijnbes), bevatten caloriearme wijnen vaak ongeveer 92-120 calorieën per glas van 142 g (148 ml). Mocht je jezelf een grotere schenking van 170 g (177 ml) geven, dan juichen we dat toe, maar houd er rekening mee dat het aantal calorieën rond de 110-144 springt.

De laagste alcoholische droge wijnen variëren van 9-12 procent alcohol per volume (ABV). Sommige wijnen hebben minder alcohol (zoals Moscato dAsti in 5,5% alcohol), maar ze zijn ook aanzienlijk zoeter.

Ga Van Beginner Tot Expert

Tools en accessoires waarmee u uw kennis kunt uitbreiden.

Vintage Witte Wijnen Met Laag Alcoholgehalte

Vintage witte wijnen met laag alcoholgehalte

90-95 calorieën

Kabinett Riesling
De term Kabinett is een uitstekend niveau voor Riesling in Duitsland dat wordt bepaald door de zoetheid van de druiven bij de oogst. Veel van deze wijnen smaken misschien zoet, maar hebben slechts ongeveer 8% ABV.

Gruner Veltliner Qualittswein
Qualittswein is een Oostenrijkse uitstekende aanduiding voor minimale druivenzoetheid. Ga op zoek naar wijnen met 9-10 procent ABV. Deze wijnen vallen onder het Klassik (Classic) design en niet onder Reserve.

Alsace Blanc
De categorie Fundamental blanc in de Elzas, Frankrijk maakt alles van Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Muscat en Sylvaner. Ze zouden in de buurt van 9-10% ABV moeten zijn.

Muscadet
Muscadet is een appellatie in Frankrijk die een Pinot Grigio-achtige wijn produceert met de Melon de Bourgogne druif. Muscadet is een geweldige droge wijn met een laag alcoholgehalte van 9,5%. Sur Lie bevat een hoog alcoholgehalte.

100-105 calorieën

Bourgogne Blanc
Chardonnay uit Chablis en Bourgogne Blanc zal ongeveer 10,5 procent ABV zijn.

Bordeaux Blanc (Sec)
Bordeaux produceert Sauvignon Blanc en Semillon-mixen en je vindt ze ongeveer 10,5% ABV. Sec betekent droog.

Piemonte Gavi
Gavi is uw Piemontese regionale titel voor de Italiaanse witte avocado, Garganega. Je vindt deze verfrissend en licht bij bijna 10,5 procent ABV.

BUBBLY TIP: De uitdrukking Brut Nature is een mousserende wijn die geen extra zoetheid heeft. Zoek dit op het etiket.

Klassieke rode wijnen met laag alcoholgehalte

105-110 calorieën

Bourgogne Rouge en Beaujolais
Een basisfles van de regionale Bourgogne Rouge of Beaujolais zal slechts ongeveer 10,5% alcohol bevatten. Dit zijn enkele van de caloriearme rode wijnen die we konden vinden.

110-120 calorieën

Bordeaux Rouge
Deze wijnen worden gemaakt met Merlot en een andere Bordeaux rode variëteit. Bordeaux is wat sexier waardoor de druiven zoeter worden, waardoor de wijnen ongeveer 10,5-11 procent ABV zijn.

Alto Adige Reds
In Noord-Italië is er een klein gebied dat Cabernet Sauvignon, Lagrein en Pinot Nero uit Alto Adige produceert, allemaal met ongeveer 11,5% alcohol.

Lambrusco Secco
Als je in de zomer van rode wijn houdt, wil je misschien een Dry Lambrusco (Secco). De off-dry-stijl genaamd Semisecco heeft ongeveer 20 calorieën. De meest populaire Lambrusco die in Amerika op de markt wordt gebracht, Riunite, is aanzienlijk zoeter met bijna 150 calorieën.

TIP: Verwacht wijnen met een laag alcoholgehalte te vinden uit wijnbouwgebieden met een koel klimaat.

Hoeveel calorieën voegt restsuiker toe aan wijn?

Restsuiker is zo niet alle druivensuiker wordt niet omgezet in alcohol.

  • Droge wijnen bevatten 0-6 suikercalorieën. (ook bekend als Sec, Secco en Sekt)
  • Off-Dry Wines verbruiken 10-30 glucose calorieën. (ook bekend als Demi Sec, Semisecco, Abboccato)
  • Zoete wijnen verbruiken 30-72 suikercalorieën. (ook bekend als Doux, Dolce, Amabile, Dulce)
  • Very Sweet Wines verbruiken 72-130 glucosecalorieën. (ook bekend als Doux, Dolce, Amabile, Dulce)

Waarom Produceren Sommige Gebieden Wijnen Met Minder Calorieën Dan Andere?

De sleutel tot het vinden van deze wijnen is het kennen van een basisconcept over landbouw: hoe koeler het klimaat, hoe minder zoet de druiven zijn als ze rijp zijn. Dit is het basisconcept waarom een Malbec uit Frankrijk zo anders smaakt dan een uit Mendoza, Argentinië.

Hoe Ben Je In Godsnaam Aan Zulke Cijfers Gekomen?

We bepaalden het gemiddelde alcoholpercentage van die regionale wijnen door regionale classificaties op te zoeken op het minimum mostgewicht bij de oogst. Mostgewicht is gewoon jargon voor hoeveel zoetheid een druif heeft bij de oogst. Nadat we de

mostgewichten hadden berekend, voerden we een eenvoudige berekening uit: Mustgewicht (in gram/liter) x schenkgrootte (0,148 liter) x 4 (calorieën in een gram suiker) = koolhydraten

Deze hoeveelheden zijn gebaseerd op aanhalingstekens en kunnen variëren op basis van de specifieke wijn die u probeert.