Ja, dat kan! Ja, u kunt uien de dag van tevoren snijden, zolang ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard.

De smaak zal veranderen omdat het scherper zal zijn, maar dit zal niet zo snel bederven en giftig zijn, zoals sommige mensen kunnen bevestigen.

Een van de belangrijkste taken in een professionele keuken is Mis En Place, dat in feite alles voorbereidt wat nodig is voor het koken.

Dit is om verschillende redenen uiterst belangrijk: alle ingrediënten worden gesneden, in blokjes gesneden en afgemeten, tijdrovende speciale voorbereidingen zoals het mengen van fruit of het roosteren van noten zijn uit de weg, het eigenlijke kookproces wordt gemakkelijker gemaakt en nog veel meer.

Er zijn echter enkele verse producten die slechts een paar minuten voor het aansteken van de kookplaat moeten worden klaargemaakt om de versheid te behouden of om bepaalde chemische reacties te voorkomen die de smaak van het gerecht kunnen veranderen of het sneller bederven.

Een daarvan is de aromatische groenteui.

Dus wat is de deal met deze vooraf te snijden?

Aan de andere kant is het soms moeilijk om eeuwenoude overtuigingen tegen te spreken.

En geloof het of niet, deze misvatting bestaat al eeuwen.

De Geruchten Scheiden Van De Waarheid

Er wordt aangenomen dat uien die een dag geleden zijn gesneden voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Deze overtuiging komt voort uit de overtuiging dat de bol negatieve elementen zoals micro-organismen of virussen aantrekt.

Sommigen zullen zelfs zweren dat deze groente kan worden gebruikt om verkoudheid te behandelen.

Je zult nog steeds mensen horen die versneden bollen in sokken gebruiken om ze ’s nachts te dragen. Anderen laten wat in een bed liggen voor een zieke en houden er gewoon een terwijl ze slapen.

De eerste komt voort uit een oude Chinese reflexologiepraktijk, die de voeten beschouwt als verbonden met verschillende interne organen.

Dit is een gevolg van de builenpest, die in de jaren 1500 grote delen van Europa teisterde.

Om de stinkende lucht te elimineren, adviseerde de toenmalige National Onion Association mensen om stukjes van de penetrante bol door het hele huis te plaatsen.

De Wetenschap Begrijpen

Wetenschappelijke studies hebben geen direct verband gevonden tussen uien en hun vermogen om de lucht te zuiveren of bepaalde ziekten te behandelen.

Er zijn echter geen studies om het oude geloof te weerleggen. Sommige artsen zijn het erover eens dat deze praktijken prima zijn.

Hoewel het je niet zal genezen, zal het je situatie niet erger maken.

Deze groente is, net als vele andere, ook goed voor je. In deze groente zitten flavonoïden die het immuunsysteem kunnen versterken.

Het Is Niet Giftig

Maar het zal ook niet lekker smaken.

Dit alles betekent dat de overtuiging dat het eten van een voorgesneden ui elke dag kan leiden tot de dood niet wordt ondersteund door de wetenschap.

Als je deze echter van tevoren snijdt, wordt het scherper, omdat wanneer een ui wordt gesneden, de cellen barsten en alliinasen vrijkomen.

Het enzym interageert met zwavelverpakt aminozuur om thiosulfinaten te vormen.

De sterke zwavelgeur die in de koelkast of andere kamers aanwezig kan zijn, kan een teken van besmetting zijn.

Hoe langer het onbedekt blijft, hoe sterker die geur zal zijn.

Erger nog, je gerecht wordt misschien overmeesterd door de scherpe smaak.

Dat is slecht, vooral als je wilt dat deze aromatische smaak zich alleen maar vermengt met de andere smaakmakers en ingrediënten en niet het middelpunt van het gerecht is.

Hoe Voor Te Bereiden

Hier zijn enkele tips om u te helpen Mis En Plaats uw ingrediënten enkele uren of langer voordat u begint met koken.

Bewaren in een luchtdichte verpakking

Als je een stuk hebt, wikkel dan elke helft in een plastic folie en leg het in de koelkast.

Als je in blokjes, plakjes of julienning wilt snijden, doe alles dan in een bakje en bewaar het in de koelkast.

Je kunt zelfs alles in aparte, luchtdichte containers bewaren.

Je wilt niet dat dit te lang wordt gemengd met andere ingrediënten, omdat de daaruit voortvloeiende chemische reacties het de volgende dag kunnen verpesten.

Was je handen met warm water voor gebruik

Als je de sterke geur of smaak niet lekker vindt, spoel je de plakjes voor gebruik af met koud water.

Dit neemt effectief die scherpte weg.

Baseer je Mis En Place-beslissing op het gerecht dat je aan het maken bent

Maak een stoofpotje als je wilt.

Dit kan gebruikt worden als basis voor soepen of vers in een burger, of salade. Het is het beste om je snijplanken klaar te maken voordat je begint met koken.

Vandaag schillen, morgen snijden

Het is het beste om de groente te schillen en een nacht in de koelkast te bewaren. De volgende dag kun je beginnen met snijden.

U hoeft zich geen zorgen te maken over uien in uw eten en u kunt er zeker van zijn dat het vers is.