Frittata Versus Strata. Dit Zijn De Verschillen Die Je Kunt Zien.

Goedkoop, overal verkrijgbaar en gemakkelijk te bereiden, het is geen wonder dat eieren essentieel worden geacht voor de Amerikaanse keuken. Frittatas en strata zijn twee van de meest geliefde gerechten die de meeste mensen bevredigen.

Het is echter nooit een gemakkelijke taak geweest om de verschillen tussen frittata en lagen te vertellen , vooral voor degenen die niet eerder aan deze gerechten zijn blootgesteld. Geen zorgen, wij hebben het antwoord!

Snelle Feiten

frittata:

  • Herkomst: Italië.
  • Bereiding: afwerking op basis van eieren met vulling.
  • Langzaam frituren op de kookplaat is een van de beste kookmethodes.

Lagen:

  • Herkomst: Amerika.
  • Bereiding: drie lagen vulling.
  • Kookmethoden: bakken.

Wat Zijn De Overeenkomsten Tussen Frittata Versus Strata?

Hoewel strata en frittata erg op elkaar kunnen lijken, zijn er slechts twee belangrijke overeenkomsten.

Belangrijkste Ingrediënten En Vullingen

Zowel frittata als lagen zijn sterk afhankelijk van eieren en melk om de basis van hun smaak en textuur te vormen. Zonder een juiste mix van de twee hierboven genoemde voedingsmiddelen, kan het koken ervan een nachtmerrie zijn.

Je kunt ook dezelfde vullingen hebben. Omdat er geen concreet recept is met betrekking tot de inhoud van elk gerecht, mogen koks hun creativiteit en voorkeuren gebruiken om de boel op te schudden. Ze werken allemaal goed samen, of het nu kaas, spek of groenten is.

Portie

Frittata’s en lagen smaken het lekkerst als ze warm zijn. Te heet en de textuur van de gerechten wordt aangetast. Te koud, en ze verliezen de aantrekkelijke smaak.

Frittata Versus Strata Apart Vertellen

Laten we eens kijken naar de volgende drie gebieden om te onderzoeken of deze twee echt van elkaar verschillen.

Oorsprong

Frittata kwam uit Italië en werd gebruikt om alle op eieren gebaseerde keukens te beschrijven die in een koekenpan werden gekookt. De betekenis ervan werd later verengd tot het gerecht dat we nu kennen.

Aan de andere kant is strata geclassificeerd als een braadpan, een Amerikaans gerecht gebakken in een grote kom met verschillende lagen vulling, waaronder zetmeel, groenten en eiwitten.

Voorbereiding

Frittata wordt gemaakt met eidooiers en eiwitten. Voeg vervolgens de juiste hoeveelheid volle melk toe om het romig en zacht te maken. Vervolgens worden de toppings in kleine stukjes gehakt en voorzichtig in de basis geroerd totdat deze klaar is om te koken.

Als het gaat om lagen, is het meest opvallende onderscheid het zetmeelrijke bindmiddel aan de onderkant. Kies eerst een broodsoort die je lekker vindt sandwich etc. Snijd ze in blokjes. Leg ze vervolgens voorzichtig in uw pan of kom en ga verder met het bereiden van de vullingen.

Voel je vrij om alles naar binnen te gooien, van cheddar tot ham of tomaten en spinazie. Breek daarna wat eieren met melk en klop ze ongeveer 1-2 minuten voordat u de vloeistof op smaak brengt en alles in de ovenschaal giet. Zet de kom/pan vervolgens een nacht in de koelkast.

Kookmethodes

Frittata wordt gekookt op de kookplaat in een geoliede koekenpan met antiaanbaklaag. Om de perfecte textuur te garanderen, moet de warmte op medium worden gehouden. Om de eieren gelijkmatig te garen, gebruikt u een spatel om het oppervlak op te tillen en plaats te maken voor de vloeibare eieren om de pan te raken. Om de pan af te dekken, doe je een deksel op de pan als je die niet hebt.

Draai de pan om zodra een kant gaar is. Je kunt de hele pan ongeveer een minuut in de oven bakken tot hij klaar is om te serveren.

In tegenstelling tot frittata zijn kooklagen minder ingewikkeld. Je hoeft het maar ongeveer een uur te bakken op 177 C.

Kan Een Frittata Koud Worden Geserveerd?

Frittata is het lekkerst als hij een beetje warm is, of in ieder geval op kamertemperatuur. Als het koud wordt geserveerd, voel je de zachtheid van de eieren niet en het verpest de algehele eetervaring.

Wat Kan Er Bij Een Frittata Worden Geserveerd?

Toasty brood of aardappelpartjes kunnen worden gebruikt om de sponsachtige textuur aan te vullen. U kunt een bord groene of fruitsalades toevoegen om de smaak in evenwicht te brengen of aardappelpuree gebruiken voor een eenvoudig maar voedzaam ontbijt.

Hoe Een Frittata Opwarmen?

Dek de overgebleven frittata af in aluminiumfolie nadat je hem uit de koelkast hebt gehaald. Je kunt hiervoor een oven of een magnetron gebruiken. Ongeveer 15 minuten opwarmen op 177 C is genoeg om de diepgevroren frittata weer lekker te maken.

Hoe Zorg Je Ervoor Dat Een Strata Compleet Is?

Visueel zullen goed gekookte lagen groter worden, met een geelbruine kleur bovenop. U zult merken dat sommige delen van het knapperige oppervlak precies op geroosterd brood lijken.

Om te controleren of de lagen gaar zijn, moet je een mes in het midden plaatsen. Als er niets vastzit op het blad, dan is je laag in perfecte staat.

Waarom Moet Strata ’s Nachts Zitten?

De lagen zullen alle vloeistof opnemen door het enkele uren in de koelkast te plaatsen. Hierdoor smaken je lagen niet alleen veel beter en hartiger, maar het helpt het brood ook aanzienlijk op te blazen.