Alle Soorten Meel En Hun Toepassingen

Het gebruik van bloem lijkt misschien een fluitje van een cent. Tot zover, zo goed, totdat je bij de supermarkt aankomt en ontdekt dat er honderden opties zijn. De bloem is misschien alles wat nodig is voor een basisgerecht, dus het is essentieel om te beslissen welke soort geschikt is.

Alles komt neer op of je de voedingsvoordelen wilt vergroten of een eetbeperking wilt volgen of niet. Wees gerust! Om je te helpen hebben we wat onderzoek gedaan. Hier is een lijst van alle meelsoorten en hun toepassingen, die we zelf hebben samengesteld.

Universeel

Onze eerste keuze is bloem voor alle doeleinden, wat een begrip is.

Het is een van de meest populaire soorten. Als een recept om meel vraagt zonder verdere informatie, is het universeel. Dit wordt meestal gemaakt van een mengsel van harde en zachte tarwekorrels, die verantwoordelijk zijn voor de 10 12% eiwit.

Het is in feite het meest veelzijdige ingrediënt. U kunt dit ingrediënt gebruiken om knapperige deegbodems, luchtige cakes en dichte broden te maken. Meel voor alle doeleinden is een nietje onder de nietjes.

Tegenwoordig is deze verkrijgbaar in zowel gebleekte als ongebleekte varianten; deze 2 zijn in wezen gelijkwaardig, hoewel het de voorkeur heeft om het ding aan de formule aan te passen.

Amandel

Verder gaan is een van de gezondste soorten: Amandelmeel.

Dit meel is gemaakt van geblancheerde amandelen. Om dit specifieke type te maken, moet je eerst de schillen en de amandelen scheiden door ze snel te blancheren. Maal en filter daarna het afgescheiden interieur totdat het eindresultaat een fijne, bloemachtige textuur heeft.

Dit werkt goed voor het coaten van zeevruchten, gevogelte en groenten (wortels en selderij, pastinaak). Voor een beter verblijf dip je je ingrediënten in losgeklopte eieren en bak ze vervolgens in olie. Dit kan worden gebruikt als aromatische garnering voor hartige gerechten zoals groenten, kaas en macaroni.

Het kan ook worden gebruikt ter vervanging van andere gebakjes en desserts. Zoek gewoon naar de equivalente verhouding en je bent klaar om te gaan. Dit glutenvrije, koolhydraatarme type boordevol voedingsstoffen zou precies het juiste zijn voor mensen met voedingsproblemen of specifieke eetbeperkingen (ziekten of allergieën).

Taart

De volgende op deze lijst is cakemeel, met de minste hoeveelheid eiwit (5 8%). Dit meel is geweldig voor delicaat gebak, zoals cakes, koekjes, cupcakes en wedges. Het mist glutenvormende ingrediënten.

Het ondergaat meestal chlorering, een bleekprocedure die de natuurlijke glutenproteïnen aanzienlijk verlaagt en, belangrijker nog, het zetmeel hierin verandert, zodat het meer vloeistoffen en zoetstoffen kan opnemen. Daarom werkt dit type het beste om droge en schilferige gebakjes te voorkomen in vergelijking met andere producten.

Gebakje

Gebakmeel heeft een eiwitgehalte dat ongeveer hetzelfde is als bloem voor alle doeleinden en cakemeel. Dit van zachte tarwe gemaakte ingrediënt bevat namelijk slechts 8 9% eiwit.

Vanwege de balans tussen zachtheid en schilfering, is deze geweldig voor bakken, gebak en andere delicatessen. Als naar de winkel gaan om een nieuw pakket te halen veel te veel voor je is, kun je je zelfgemaakte banketbakkersmeel bereiden door 1 kopje voor alle doeleinden te combineren met een kopje cakemeel.

Brood

Als de taaiste bloem heeft deze een eiwitgehalte van 12 14%. Een sterke glutenstructuur is namelijk essentieel als je de hoeveelheid CO2-gas die vrijkomt tijdens de ontwikkeling van gistdeeg wilt beperken.

Het extra eiwit resulteert in een krokanter uiterlijk en een hogere dichtheid. Ongebleekte en gebleekte meelsoorten zijn beide beschikbaar. Als u geen broodmeel meer heeft, biedt het vervangen van het door ongebleekte meel voor alle doeleinden nog steeds de gewenste resultaten.

Zelfrijzend

Zelfrijzend bakmeel is bloem waarin mensen bakpoeder en zout mengen tijdens het maalproces. Dit eiwitarme meel gebruikt tarwe uit het zuiden als hoofdingrediënt, dus velen geloven dat het uit het zuiden komt. Het is al jaren een populaire keuze in de regio.

Als je een cupcake of een koekje wilt bakken, dan is dit iets voor jou.

Als het gaat om opslag, bewaar zelfrijzend bakmeel in de oorspronkelijke verpakking en gebruik het binnen 6 maanden na aankoop voor het beste gebruik.

Zoals hierboven vermeld, kunt u uw zelfgemaakte zelfrijzende bloem ook moeiteloos bereiden door 1 kopje banketbakkersmeel te mengen met 1 theelepel bakpoeder plus theelepel zout.

Volkoren

De tarwekorrel wordt in molens in drie delen afgebroken: het endosperm (het zaad), het embryo (het zaad) en de buitenste schil (de schil). Om volkoren meel te maken, voegen ze verschillende hoeveelheden kiemen en zemelen toe aan het fijne mengsel.

Deze is natuurlijk rijk aan eiwitten. De zemelen en kiemen beperken echter de vorming van gluten, de belangrijkste oorzaak van volkorenmeel dat minder rijst en dikkere, dichtere bakkerijproducten produceert. Het is ook mogelijk om tot 12 van het universele type te vervangen door volkoren in alledaagse gerechten.

Volkoren meel is minder duurzaam dan andere meelsoorten vanwege het hoge oliegehalte van tarwekiemen. Het werkt normaal gesproken tot drie maanden goed in normale kameromstandigheden voordat u ze in de vriezer moet bewaren.

Witte Volkoren

Er is een verschil tussen deze en de bovenstaande. Hoewel mensen nog steeds dezelfde 3 delen van de tarwekorrel gebruiken: schil, embryo en endosperm om dit meel te produceren, is de gebruikte tarwekopvariëteit de lichtere witte wintertarwezaadkop. Dit meel is geweldig voor het bakken van koekjes, brood en muffins, vanwege de helderdere kleur en iets zoetere smaak dan volkoren.

Glutenvrij

Tegenwoordig zijn glutenvrije meelsoorten verkrijgbaar in een breed scala aan granen, noten en zetmeel. Er zijn veel producten op basis van rijstmeel verkrijgbaar, waaronder producten gemaakt van tapiocazetmeel en aardappelzetmeel.

Als je de taaie textuur van gluten wilt kopiëren, is xanthaangom vaak de oplossing. Raadpleeg de verpakking of de gedetailleerde instructies voor meer informatie over het vervangen van tarwebloem in uw favoriete gebakken producten door glutenvrije bloem.

Vitale Tarwegluten

Vital tarweglutenmeel is wat we gewoonlijk Supermeel noemen, omdat het slechts minimaal zetmeel en een hoog glutengehalte bevat.

Hoewel het geen 100% meel is, is het hoofdingrediënt in dit recept gehydrateerd tarwemeel. Dit gehydrateerde mengsel zal de gluten activeren, die mensen vervolgens uit de bloem verwijderen.

Vervolgens drogen ze het mengsel en malen het tot een fijn poeder. Dit poeder wordt vaak gebruikt om eiwitarme meelsoorten zoals volkoren, rogge en gekiemde meelsoorten te verbeteren.

gekiemd

Gekiemde bloem is afkomstig van gekiemde zaden en is doorgaans rijker aan voedingsstoffen dan witte of rode tarwe. Deze meelsoorten zijn geweldig voor iedereen die zijn gezondheid en smaak wil verbeteren. Het kan echter zijn dat ze wat meer ervaring nodig hebben om effectief te kunnen handelen.

De meest voorkomende voorbeelden van gekiemde bloem zijn rogge, maïs, sorghum, amarant en eenkoren, om er maar een paar te noemen. Verschillende meelsoorten presteren goed in verschillende toepassingen, omdat hun eiwitgehalte afhangt van het type meel dat ze zijn. Ze kunnen worden gebruikt met de meeste lekkernijen, waaronder koekjes, brood, cakes en crackers.

gebleekt

Om een uniforme, puur witte tint te krijgen, bleken mensen de bloem gewoonlijk met benzoylperoxide of chloor na het maalproces om de gelige tint van carotenoïden te elimineren.

Bleken maakt zetmeel absorberend en zorgt ervoor dat eiwitten minder goed aan elkaar plakken door veranderingen in zetmeel of eiwitsamenstelling. Het meel wordt minder plakkerig en gemakkelijker te gebruiken in de benodigde recepten.

Conclusie

Dit is alles wat u moet weten over de verschillende soorten meel die beschikbaar zijn en hun toepassingen. Hopelijk heeft het bericht van vandaag het pad voor je vrijgemaakt. Veel shop- en kookplezier!