Wat Is Een Frappuccino? Verschillen Tussen Frappuccino & Milkshake

Voordat we ons volledig in de wereld van Frapps storten en hun oorsprong leren kennen, laat me een bekentenis doen. Coffeeshopmenu’s zijn intimiderend voor mij. Voel je hetzelfde?

Alles wat je wilt als je binnenkomt, is een goede, sterke schok van cafeïne, maar heb je te maken met mooie terminologie en namen die meer op zinnen Iced Skinny Cinnamon Dolce Latte lijken, iemand?

Mijn koffienamen moeten eenvoudig, duidelijk en beknopt zijn. Dat is hoe mijn liefdesaffaire met de Coffee Frapp begon en ik raakte geïnteresseerd in het achtergrondverhaal.

Waar Staat Frapp Voor?

Het Franse woord Frpp betekent letterlijk Iced . Het werd voor het eerst gebruikt in het midden van de 19e eeuw. Hoewel we het associëren met koude koffiedranken, werd de term oorspronkelijk gebruikt om elke gedeeltelijk bevroren drank te beschrijven (zoals vruchtensappen of likeuren geserveerd met geschoren ijs). Het is geen ijs. Dus hoe is het zo’n populaire coffeeshop-inrichting geworden? Het is allemaal te danken aan de Grieken!

Oorsprong Van Koffie Frapp

Rond het midden van de 19e eeuw begonnen verwijzingen naar Caf Frapp koude koffiedranken te verschijnen. Sommige hadden een slushy consistentie en andere waren vergelijkbaar met koffie geserveerd met ijs. Pas in 1957, toen de Grieken een versie van de caf frapp uitvonden met oploskoffie, vestigde het zich stevig als een populaire koffiedrank.

Volgens het verhaal toonde een vertegenwoordiger van Nestl de instant chocoladedrank van een kind. Het wordt gemaakt door melk te mengen met de chocoladebasis en deze in shakers te schudden. Een medewerker van de Nestl-vertegenwoordiger was aan zijn koffiepauze toen hij zich realiseerde dat hij geen warm water meer had om zijn geliefde oploskoffie te maken. Toen kwam hij op het lumineuze idee om zijn oploskoffiekorrels te mengen met koud water en ijsblokjes in de shaker om zijn koffiefixatie te krijgen. De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.

Traditionele Versus Moderne Voorbereiding

De frapp, zoals de Grieken het maken, is een vrij eenvoudig recept. U moet een theelepel oploskoffiekorrels, wat suiker naar smaak en een beetje water in een cocktailshaker toevoegen. Door een shaker te gebruiken, krijg je de kenmerkende schuimlaag bovenop de koffie. Dit kan met of zonder melk geserveerd worden.

De versie die nu populair is in coffeeshops is gemaakt met een blender. Je gooit meestal ijsblokjes, melk, suiker, sterke koffie, een beetje water, smaakstoffen of siropen naar keuze (zelfs alcohol!) in de blender, laat het goed draaien en giet het in een hoog glas. Je kunt er alles op doen wat je lekker vindt, zoals vanille-ijs of gesmolten chocolade.

Een populaire koffiewebsite somt meer dan dertig verschillende frapp-recepten op. Het is bijna alsof er net zoveel frapp-recepten zijn als er cafés in de wereld zijn!

Wat is dan een Frappuccino en is het hetzelfde als Frapp?

Dat is een geweldige vraag! Het is iets dat mij ook heeft laten struikelen. Voordat we bij de eigenlijke beschrijving komen, zal het helpen te begrijpen dat frappuccino bestaat uit twee woorden frappe (uitgesproken als frap en zonder het accent) en cappuccino .

In de omgeving van Boston in New England, waar deze drank is ontstaan, is frappe een dikke milkshake gemaakt met ijs.

De Frappuccino, een drankje gemaakt door milkshake te combineren met koffie, is ontwikkeld, gedeponeerd en verkocht door The Coffee Connection, een coffeeshop in het oosten van Massachusetts, afkomstig uit New England. Starbucks kocht The Coffee Connection in 1994. Ze verwierven ook de rechten om Frappuccino op de markt te brengen, te maken en te verkopen.

Het Starbucks-team paste het recept aan en introduceerde het in hun menu. Het is nog steeds een populaire drank op het Starbucks-menu. Het recept zelf is een mix van een paar verschillende koude dranken zoals ijskoffie, milkshake, Italiaanse cappuccino en andere smaakstoffen en siropen. Starbucks verkoopt ook gebottelde versies van hun Frappuccino in supermarkten en automaten.

Frappe vs Frappuccino is geen verwant paar!

Variaties Van The Frapp

Coffeeshops zijn vaak bereid een stap verder te gaan om nieuwe klanten aan te trekken en hun dranken te onderscheiden van de rest. Dit is gewoon meer goed nieuws voor klanten. Dit betekent dat je nooit zonder frapp-versies komt te zitten om te proberen.

De Grieken gebruiken traditiegetrouw oploskoffiekorrels, terwijl de rest van de wereld de voorkeur geeft aan de populaire espresso. Gewoon een dubbele espresso mixen, wat suiker en ijs toevoegen en genieten maar! Sommige coffeeshops kunnen likeuren zoals Kahla aan de mix toevoegen. Anderen kunnen ijs aan uw drankje toevoegen en chocoladesiroop besprenkelen.

Er zijn ook enkele andere interessante variaties. Je kunt je frappé maken met Coca-Cola in Bulgarije in plaats van water. Deense frappés worden gemaakt met koude melk, niet met water. Je kunt je frappe maken met melk, ijs of room in Servië en er dan wat slagroom aan toevoegen.

Waar Leidt Al Dit Gepraat Over Frapp Ons Heen?

Als je zin hebt in koffie, maar geen warme drank kunt verdragen, is de frapp de beste keuze, sterk en toch verfrissend! Maak een van de vele variaties vanuit je luie stoel of loop gewoon naar de dichtstbijzijnde coffeeshop. Maar probeer en experimenteer als je iets nieuws en spannends op het menu ziet staan.

Ondanks de eenvoudige ingrediënten is de Frapp een bevredigend drankje. Er zijn veel bars die dit drankje uniek maken, dus je zult er zeker een vinden die je van je sokken blaast. Vergeet niet om je koffie te drinken als het er goed uitziet en koffie heeft!