De 5 Beste Vietnamese Koffiemerken In 2021

Vietnamese koffie heeft de neiging om veel verwarring te veroorzaken in de koffiedrinkende gemeenschap.

Voor sommigen is Vietnamese koffie synoniem met een donkere en robuuste massamarktmelange, terwijl anderen Vietnamese koffie zien als een lang, schuimig, zoet ijskoffie-brouwsel.

Helaas is Vietnam in de meeste gevallen niet de eerste plaats waar koffiefanaten naar op zoek zijn naar speciale bonen. Hoewel Vietnam ’s werelds op een na grootste koffieproducent is, zijn de meeste koffiebonen van het land in massa geproduceerde Robusta-bonen.

Laat je niet ontmoedigen om naar Vietnamese koffie te kijken. Dit Zuidoost-Aziatische land heeft veel speciale koffiebranders die heerlijke koffiebonen produceren.

Deze premium brouwsels ontkrachten gegarandeerd alle misvattingen die je hebt gelezen of gehoord over Vietnamese koffiebonen.

Chestbrew, Moon Bear Premium Vietnamese koffie

Dark RoastUSFDA goedgekeurd, single-origin

Lang Thang, Saigon Phin Daklak

  • Medium gebraden

VN Roaster, Boter Gebrande Koffie

  • Boter geroosterd

5 Beste Vietnamese Koffiemerken

Moon Bear Premium Vietnamese Koffie, Chestbrew En Moon Bear

Dark Roast
USFDA goedgekeurd single-origin

Maandagochtendblues? Volgens Chestbrew zal hun single-origin, Arabica Vietnamese koffie je waanzinnige drive voeden en je een sterk en niet te stoppen gevoel geven.

Chestbrew is specialist in authentieke Vietnamese koffiebonen. Hun Moon Bear premium donker geroosterde Moon Bear bonen zijn rijk, exotisch en onbeschaamd sterk. Chestbrew is er trots op hun bonen te betrekken bij vooruitstrevende koffieboeren en ze te roosteren in een hightech, door de USFDA goedgekeurde fabriek in Vietnam.

Moon Bear-bonen zijn extreem sterk en perfect voor cold brew-koffiedrinkers. Moon Bear-bonen worden gekweekt om een consistent, zoet koud brouwsel te maken. Ze zijn niet bitter of zuur.

Trung Nguyen, Premium Blend

Medium gebrande
premium koffiemelange

Trung Nguyen, een bekende naam in de Vietnamese koffiegemeenschap, is een van de meest populaire koffiemerken in Vietnam.

De exclusieve melange van Trung Nguyens bestaat uit 59,9% Arabica en 40% Robusta. Er zit zelfs een vleugje chocolade (0,01%) in de blend. Deze premium blend maakt een heerlijke kop koffie, hoe je hem ook zet.

Deze bonen worden langzaam geroosterd tot in de perfectie, zodat de subtiele chocoladetonen de rijke, uitgebalanceerde smaken van de koffieboon niet overheersen. Je kunt een frisse, levendige en verfrissende kop verwachten met het authentieke Vietnamese smaakprofiel.

Dalat Peaberry Robusta

  • Donker gebrand
  • Highland Grown Robusta

Robusta-bonen hebben de neiging om een slechte reputatie te krijgen, vooral in vergelijking met premium Arabica-bonen. Maar deze Dalat Peaberry Robusta boon bewijst dat hoe en waar een Robusta boon wordt gekweekt echt het belangrijkste is.

Heirloom Coffees Dalat Peaberry Robusta-bonen worden geteeld in de provincie Dalat in een hooglandgebied. Wat betekent dat precies voor de boon?

Welnu, deze Robusta op grote hoogte wedijvert met Arabica en biedt een uitzonderlijk lekker alternatief voor Robusta-bonen op lage hoogte. Deze bonen zijn rijk aan zuren en chocoladeachtig.

In feite zijn deze koffiebonen vaak de onuitgesproken held van bekroonde Italiaanse espressomelanges. Dus, als je van espresso en rijke, gedurfde brouwsels houdt, is Dalat Peaberry zeker het proberen waard.

Lang Thang, Saigon Phin Daklak

  • Medium gebraden

Deze lijst bevat veel robuuste bonen. Saigon Phin Daklak-koffie is voor liefhebbers van een milder, zachter brouwsel zonder de smaakvolle smaak van traditionele Vietnamese bonen op te offeren.

Deze bonen komen uit de centrale hooglanden van Vietnam en bevatten een mix van Robusta en Arabica, Peaberry en Sojabonen.

Lang Thang stelt voor om hun Saigon Phin Daklak te gebruiken voor een ijsjava in Vietnamese stijl. Ze bieden echter ook een lijst met aanbevolen brouwsels om het beste uit hun bonen te halen.

VN Roaster, Boter Gebrande Koffie

  • Boter geroosterd

Een van de manieren waarop Vietnamese koffiebranders de bitterheid van Robusta-bonen in evenwicht brengen, is door boter op te nemen in het brandproces.

De botergebrande bonen van VN Roasters komen uit de Vietnamese koffiehoofdstad Dak Lak. De 100% Robusta-bonen zijn met boter geroosterd om een rijk, smaakvol en soepel brouwsel te creëren.

Deze bonen smaken niet naar boter, maar ze zijn heerlijk. Ze behouden een vol, chocoladeachtig, zacht smaakprofiel dat koffieliefhebbers waarderen in traditionele Vietnamese koffie.