Costa Ricaanse Koffie: De Beste

Vijf Beste Costa Ricaanse Koffiemerken

Volcanica Coffee, Costa Rica

De originele Costa Ricaanse boon van Volcanicas is buitengewoon.

Afkomstig uit de bergen van Tarrazu (spreek uit als Tar-ah-zoo), wordt deze boon verbouwd in een regio die berucht is vanwege het produceren van enkele van ’s werelds beste koffie.

Meester geroosterd tot in de perfectie, de originele Costa Rica-boon van Volcanicas is knapperig, geroosterd en balanceert medium, volle smaken met karakteristieke Tarrazu, zure eigenschappen.

Met subtiele hints van appel en een gladde boterachtige afdronk, is Volcanicas single-origin brouwsel niet alleen met de hand geplukt en intiem gekweekt op de hoogste hoogte in de regio, maar pronkt het ook met de hoogste kwaliteit die een boon kan bereiken Strictly Hard Bean.

Volgens Volcanica vereisen hun Strictly Hard Beans veel meer TLC en worden ze gebrouwen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. We denken echter nog steeds dat deze langzaam rijpende en langzaam geroosterde, zeer aromatische, smakelijke, premium koffiebonen het wachten absoluut waard zijn.

Volcanica heeft ook een Costa Rica Reserve-koffie voor liefhebbers van dark roast en een Costa Rica Tarrazu Decaf-variëteit voor degenen die de cafeïnestoot niet nodig hebben.

Costa Ricaanse La Minita, Uit De Grey Coffee

  • Donker Medium Gebraden
  • Rainforest Alliance gecertificeerd/Fair Trade gecertificeerd/biologisch

Zacht, knapperig en heerlijk zijn enkele van de manieren om de Costa Ricaanse Boon van één oorsprong uit de Out of the Grays het best te omschrijven. Deze bloemige, nootachtige en frisse, authentieke Costa Ricaanse boon zit boordevol zoete cacao- en zwarte kersensmaaktonen, een uitgebalanceerde zuurgraad en biedt een zachte, romige afdronk.

Net als Volcanica, halen Out of the Gray-bronnen hun Strictly Hard Bean met trots uit de hooggelegen, premium koffieregio van Tarrazu. Hun bonen worden speciaal met de hand geplukt van de La Minita-boerderij, die 1200 hectare van Tarrazu’s meest vruchtbare, biologisch diverse landbouwgrond beslaat.

Volgens Out of the Grey zijn La Minita-bonen uniek omdat ze in de zon gedroogd zijn in plaats van mechanisch gedroogd, wat resulteert in een zoeter, meer verfijnde smaak.

Black Oak Coffee, Costa Rica La Rosa

  • Licht-medium gebraden

Black Oaks Costa Ricaanse bonen zijn afkomstig uit Alajuela, een regio die bekend staat om zijn steile hellingen en appel- en abrikozensmaken.

Net als de laatste premiummerken op deze lijst, levert Black Oaks Costa Rican bean echter de heldere, volle en verfijnde coca-smaken van een karakteristieke Costa Ricaanse boon. De mengelmoes van melk, gekarameliseerde appel, citroenschil smaken perfect samen om een kopje vol overheerlijke aroma’s te creëren.

Black Oak houdt vol dat niets aan dit licht-medium brouwsel te overweldigend zal zijn, maar ze beloven genoeg helderheid om rond je gehemelte te dansen.

Black Oak Coffee is een Mendocino-koffie. Als je je aanmeldt voor hun koffieproeverijclub, bezorgen ze elke maand premium koffie van over de hele wereld bij je thuis.

Out Of The Grey Coffee, Costa Ricaanse Lomas Al Rio-honing

  • Medium-donker gebraden
  • Fair Trade/Biologisch/Honing Verwerkt

De Costa Ricaanse koffiebonengrafiek is twee keer aangevoerd door de Grey, en de tweede Costa Ricaanse variëteit is echt uniek.

Afkomstig van Lomas Al Rio, een gerenommeerd Costa Ricaans koffielandgoed, is deze premium boon niet alleen een Strictly Hard Bean, zoals andere eersteklas koffiebonen op deze lijst, maar wordt hij gekweekt, met de hand geplukt en gedroogd door de pioniers van de Honing proces.

De honingboon is zeldzaam omdat het vruchtvlees tijdens het drogen aan de buitenkant van het zaad blijft kleven in plaats van volledig te worden verwijderd. Deze ongebruikelijke droogmethode resulteert in een onderscheidende combinatie van donkere chocolade en bloemen, gecombineerd met heldere citrus- en bessenafwerkingen die alleen in dit soort boon te vinden zijn.

Volgens koffieliefhebbers vergrendelt Out of the Grays single-origin, dark medium, honingbonen gebraden in karakteristieke honingbonenaroma’s en biedt het een karamelachtige zoetheid, geroosterde broodkruimels en een vleugje bloemige frisheid.

Kortom, deze boon is dromerig, zacht, romig en gewoonweg heerlijk.

Abracadabra Coffee Co, Costa Rica Finca Las Torres

  • Medium gebraden
  • Zwarte honing verwerkt

Abracadabras Costa Ricaanse bonen worden, net als Out of the Grey, met honing verwerkt. Echter, pre-boon, dit koffiezaad is niet je gewone honingboon, het is zijn zwarte magie. Ja soort van.

Abracadabras Costa Ricaanse boon is verwerkt met zwarte honing, wat in feite betekent dat dit koffiezaad veel meer aandacht vereist, veel minder tijd besteedt aan zonnebaden en een aanzienlijke hoeveelheid tijd om te drogen voordat het zijn weg naar je koffiezetapparaat kan vinden.

De verwerking van zwarte honingbonen door Abracadabra is arbeidsintensief. Dit resulteert in een vol, rijk brouwsel met een complexe mix van custard, browniebeslag en gedroogde papaya-smaken. De sterke aroma’s van bloemen en chocolade zijn een aangename verrassing.

Abracadabras Costa Ricaanse variëteit wordt met trots gekweekt in Chirripo, Costa Rica. Het wordt geoogst door de familie Urena op de boerderij van Finca Las Torres.