GE vs Whirlpool is een vergelijking tussen twee verschillende bedrijven met twee heel verschillende marketingfilosofieën. Deze vergelijking zou kunnen helpen de richting van inductie in de toekomst te voorspellen.

GE

Voor een echt groot bedrijf (nummer 6 in de wereld) was GE een early adopter van technologie in apparaten. Inductiekookplaten werden in 1980 door GE geïntroduceerd.

whirlpool

Whirlpool is de grootste Amerikaanse fabrikant en de tegenpool van GE. Ze zijn altijd als laatste op de markt. Sinds mijn tijd bij Yale in 1986 zijn ze de laatste die roestvrijstalen apparaten, franse deurkoelkasten (OK, ze waren de eerste, maar lieten het voor mijn tijd), pro-koken en zelfs laat om voor te laden de was. Whirlpool is geen marketingbedrijf, maar een productiebedrijf. Zodra ze echter een trend identificeren, zijn ze ongelooflijk kosteneffectief.

Laten we beginnen met het definiëren van inductie en zijn attributen voordat we gaan vergelijken. (Je kunt altijd onze Inductie Kopers Gids raadplegen).

Inductiekoken maakt gebruik van inductieverwarming om een kookpan direct te verwarmen. Inductieverhitting wordt gebruikt om een kookpan te verwarmen. Om inductie te laten werken, moet het kookgerei op een magnetische onderzetter of magnetische spoelen worden geplaatst. Inductiekoken kookt water sneller dan elektrisch of zelfs gas en laat het ook onmiddellijk sudderen. Inductie vereist minder ventilatie omdat het minder warmte afgeeft dan elektrisch of gas. Het moet ook worden geactiveerd met metaal.

Inductiekoken wordt steeds populairder, maar slechts een handvol bedrijven maakt vrijstaande inductiefornuizen. Deze omvatten Frigidaire en Samsung, evenals Electrolux en Whirlpool.

VS

  • AccuBake(R), temperatuurbeheersysteem
  • TimeSavor(TM) Plus True Convection Cooking System
  • AquaLift(TM) Zelfreinigende technologie
  • Inductiekooktechnologie
  • Snel voorverwarmen
  • Het grootste capaciteitsbereik in de branche
  • EasyView(TM) extra groot ovenvenster
  • Gesplitst rek
  • Convectie conversie
  • Max capaciteit verzonken rack
  • Verborgen bakelement
  • Warmhoudlade

Whirlpool en GE bieden zeer vergelijkbare functies. Beide hebben warmhoudlades die voedsel warm en vochtig houden en tegelijkertijd voorkomen dat het uitdroogt. De inductie-eenheid die door GE wordt aangeboden, heeft vijf branders, terwijl Whirlpool er vier heeft, maar de extra GE-brander is een verwarmingszone.

Het meest opvallende verschil tussen de series is het vermogen van de branders.

Brandervermogen

Whirlpool heeft veel hogere wattages op de branders voor snelheid en is ook te veel goedkoper. Dit scenario lijkt vrij gebruikelijk wanneer een efficiënte massafabrikant als Whirlpool (en in mindere mate Frigidaire) een nichemarkt betreedt. De early adopters zoals GE moeten ofwel hun prijzen verlagen of klanten verliezen.

Inductie is hoe dan ook goedkoper op de lange termijn.